8 lucruri pe care ochii le spun despre sanatatea ta

Corpul uman este uimitor. Cand ceva nu merge bine corpul iti transmite semnale de alarma.

Una din modalitatile prin care corpul iti arata ca ceva nu functioneaza cum trebuie este prin intermediul ochilor. Crezi sau nu, ochii sunt ca o fereastra deschisa spre starea ta de sanatate. Ita 8 din semnele pe care ochii ti le transmit:

Loading...

Ulcior persistent

Ulciorul poate fi foarte dureros si iritant dar deobicei dispare in cateva zile. Daca ai un ulcior care persista mai mult de trei luni, poate sa fie semnul unui cancer foarte rar cunoscut sub numele de carcinomul glandei sebacee. La fel poate sa fie si in cazul unui ulcior care apare mereu in acelasi loc.

Pierderea firelor de par din sprancene

Pierderea parului poate sa aiba o varietate de cauze. Daca pierzi fire de par din partea exterioara a sprancenelor poate sa fie semnul unei probleme mai serioase cum ar fi afectiuni ale tiroidei.

Vedere tulbure

Daca stai mult in fata calculatorului, te poti confrunta cu usturime si vedere incetosata. Ochii pot deveni incordati din cauzalipsei de contrast ale imaginilor combinat cu o focusare indelungata pe pixeli.

Punct gol

Un mic punct gol de vedere poate sa aiba o semnificatie mai profunda. Daca treci prin astfel de stari cu punct gol, luminite sau linii valurite, este vorba de aura de migrena. Aceste stari pot sa fie insotite si de dureri de cap.

Ochi bulbucati

Cu siguranta ca ochii iti pot juca feste dar daca ai senzatia de ochi bulbucati poate sa fie din cauza tiroidei. O hiperactivitate a tiroidei poate sa duca la o iesire in afara a globului ocular.

Ochi ingalbeniti

Aceasta afectiune apare in special la copii din cauza insuficientei dezvoltari a ficatului dar poate sa apara si la adulti care au o afectiune a ficatului, a bilei sau a intestinelor.

Vedere tulbura la diabetici

Diabeticii sunt expusi la diferite simptome ale ochilor din care cea mai intalnita este retinopatia diabetica. Aceasta afectiune se rasfrange asupra sistemului circulator al ochilor si este una din principalele cauze ale orbirii.

Vedere dublata, vaga sau pierderea vederii

Daca vi se intampla brusc sa aveti vederea dublata, vaga sau chiar sa o pierdeti, mergeti imediat la doctor. Acesta poate sa fie un semn de atac cerebral.

Loading...