Această floare ar trebui să fie în orice casă – Iată motivul

Practic toată lumea care se ocupă cu creșterea plantelor de cameră are și cel puțin un ghiveci cu mușcată. Această floare are o reputație impecabilă, considerându-se că ea creează o atmosferă liniștită și confortabilă.

S-a dovedit că această floare are proprietăți calmante și anti-stres, făcându-i pe oamenii din jurul său mai echilibrați și binevoitori. Redacția noastră vă oferă 10 motive impresionante pentru care se merită să aveți această floare pe pervaz.

Loading...

Proprietățile folositoare ale mușcatei

Aroma mușcatei ușurează stările de deprimare și întărește sistemul nervos.

Floarea este benefică și în viața de familie și în relațiile de dragoste. O mușcată de culoare roșie dăruită celor dragi este un simbol puternic al grijii și al dragostei.

Frunzele de mușcată conțin ulei esențial. Pentru a-l vedea, e suficient să frecați ușor cu degetul suprafața frunzei. O cantitate deosebit de mare de ulei se secretă în timpul verii când floarea e expusă la soare.

Uleiul esențial ajută floarea să-și mențină temperatura în echilibru. Apusul de soare privit printre crenguțele de mușcată creează o strălucire deosebită, fapt ce se datorează evaporării uleiului esențial din frunze.

Moliile, muștele și alte insecte detestă frunzele de mușcată. Puteți proteja animalele domestice de acțiunea nocivă a insectelor frecându-le cu frunze de mușcată.

Mușcata poate fi folosită pentru tratarea durerilor de cap și a răcelii. Această floare curăță aerul și omoară bacteriile patogene. Doar 10 minute petrecute în apropierea mușcatei vă poate înviora dimineața după somn. Pentru a curăța aerul puteți utiliza ulei de mușcată care se vinde în farmacii. E suficient să adăugați 3-4 picături de ulei în aromalampă.

Uleiul de mușcată reglează metabolismul hormonal. De asemenea el are efect de afrodiziac, adăugați 5 picături de ulei de mușcată în aromalampă în timpul unei cine romantice.

Mușcata este foarte folositoare pentru oamenii care au probleme cu sistemul nervos, hipertensiune, insomnie, boli cardiace și gastro-intestinale. Un efect benefic al mușcatei îl vor resimți oamenii cu probleme la ficat sau vezica biliară. O frunză de mușcată aplicată pe locul problematic va reduce durerea cauzată de otită sau radiculită.

În medicina tradițională se utilizează frunzele de mușcată pentru a reduce durerea de dinți. Pentru asta aplicați frunza de mușcată pe față, în dreptul dintelui problematic.

Compresa cu frunze mărunțite de mușcată trebuie aplicată pe încheietura mânii în caz de hipertensiune.

Se consideră că simpla prezență a mușcatei în locuință previne apariția și dezvoltarea multor forme de cancer.

Loading...