Ai peste 40 de ani? Iată de ce este recomandat să bei zilnic ceai de Coada-Calului

Ai peste 40 de ani? Vezi de ce este recomandat să bei zilnic acest ceai de Coada-Calului: Coada-Calului este o plantă care prosperă în zonele mlăştinoase şi care se găseşte pe toată întinderea Europei şi a Statelor Unite. Tulpina fertilă moare şi este înlocuită de o tulpină sterilă înaltă care poartă mai multe cercuri de frunze.

Planta, care seamănă oarecum cu o perie de curăţat sticle, era folosită odinioară ca abraziv pentru curăţarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului. În scop terapeutic se folosesc partile aeriene ale plantei.

Loading...

Odată uscate, tulpinile se pot folosi numai dacă îşi păstrează culoarea verde. Din coada-calului se prepară de obicei o pulbere, dar poate fi folosită proaspătă sau ca extract lichid sau tinctură.

Coada-calului este bogată în minerale, cel mai important fiind siliciul, despre care se crede că are efecte antiartritice şi de tonifiere a ţesutului conjunctiv.

Tulpina mai conţine flavonoide – cu efect antioxidant şi diuretic – acizi organici şi nicotină, oxid salicilic (sursa de acid salicilic, aspirina naturala), gluteolina, palustrina, fitosterina, beta-sitosterol, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, uleiuri volatile, saruri de potasiu.

Odată cu înaintarea în vârstă, organismul nostru functioneaza tot mai defectuos, de aceea el are nevoie de sustinerea noastra. Dupa 40 de ani corpul nostru incepe sa manifeste tendinte de epuizare, iata de ce de la noi se cere sa neutralizam acestea pe deoparte, iar pe de alta parte sa ne energizam corpul.

Dar cum putem face asta?

Coada calului este o minunata sursa de vitamine si minerale necesara bunei functionari a organismului nostru, de aceea avem nevoie de el dupa 40 de ani.

Cum influenteaza consumul zilnic de ceai de coada calului sanatatea noastra?

Se repara tesuturile osoase

Se mentine duritatea oaselor

Se regenereaza cartilajele

Se elimina incet pietrele din rinichi

Este prevenita aparitia calculilor vezicali

Ficatul este protejat de toxine

Se inhiba cresterea colesterolului si trigliceridelor

Calciul se asimileaza mai eficient

Sistemul circulator functioneaza mai bine

Este prevenit riscul aparitiei bolilor cardio vasculare

În ce cazuri este benefic consumul de ceai de coada calului?

Rheumatism, guta

Diaree, sangerari intestinale

Fracturi si probleme ale pielii

Ulceratii bucale

Sangerari menstruale anormale

Uretrita, cistita

Incontinenta urinara

Epuizare fizica

Slabire generala si lipsa de dispozitie si energie

Cum faci o cura de ceai de coada calului?

Infuzeaza o lingurita plina de coada calului uscata intro cana cu apa clocotita si fierbinte timp de 3 minute. Dupa aceea, strecoara ceaiul, lasa sa se raceasca apoi il poti bea.

Se recomanda sa bei zilnic cate o cana de ceai de coada calului in cure de 3 saptamani, o data la 4 luni.

Loading...