Aspirina – remediu extern pentru bataturi și alte 8 întrebuințări ale aspirinei despre care cu siguranță nu știați

Aspirina, sau acidul acetilsalicilic, este un medicament cunoscut ce tratează durerile, febra și inflamațiile. Totuși, beneficiile ei trec dincolo de această graniță.

Poate că nu ai crezut până acum, sau poate nu ai știut, că aspirina poate fi folosită și altfel decât ca acel medicament care te ajută când ai probleme de sănătate.

Loading...

Iată 9 utilizări ale acesteia care îți pot fi de un real ajutor în viața de zi cu zi.

1. Aspirina întinerește pielea

Datorită conținutuli de acid salicilic, un puternic agent de curățare al pielii ce reduce inflamațiile, roșeața și acneea.

Acidul salicilic reduce și excesul de grăsime și celulele moarte din pori care, de cele mai multe ori, sunt cauza unor probleme la nivelul tenului.

Pentru acnee zdrobește 5 pastile de aspirină și adaugă 1/4 pahar cu apă, 1 lingură de miere și amestecă totul bine. Întinde pe față acest amestec și lasă-l să acționeze 10 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă procedura până când obții rezultatele dorite.

2. Prelungește viața florilor din vază

Florile din vază își vor păstra prospețimea mai mult timp dacă pui o pastilă de aspirină în apă.

3. Îndepărtează petele de transpirație de pe haine

Multe persoane se confruntă cu această problemă. Petele de transpirație de la subsori ies mai ușor dacă pui câteva pastile zdrobite în puțină apă caldă și înmoi hainele în soluție timp de 2-3 ore.

4. Împrospătează culorile hainelor

Hainele decolorate își pot recăpăta strălucirea. Dizolvă 6-8 aspirine într-un pahar cu apă și înmoaie hainele în soluție pentru 10-15 minute.

5. Usucă coșurile la nivelul pielii

Are efect similar ca în cazul acneei. Zdrobește o pastilă și amestec-o cu puțină apă, apoi aplică mixtura pe locurile cu probleme. Clătește locul după câteva minute. Repetă procedura până dispar coșurile.

6. Tratează bătăturile de la picioare

Amestecă șase aspirine pisate cu 1/2 suc de lămâie și 1/2 lingură de apă. Aplică pasta pe bătătură, înfășoară-l într-un prosop umezit în apă caldă, apoi pune deasupra o pungă de plastic. După 10 minute scoate punga și prosopul și freacă ușor locul cu o piatră ponce.

7. Elimină mătreața

Amestecă două aspirine drobite în șamponul pe care îl folosești. Lasă să acționeze circa două minute, clătește părul. Poți folosi aspirina ori de câte ori speli părul.

8. Vindecă mușcăturile și înțepăturile de insecte

Presară aspirină peste locurile afectate pentru a scăpa de inflamație și mâncărime. Asta dacă nu cumva ești alergic la înțepătura de albine. În acest caz mergi la doctor.

9. Curăță grăsimea de pe vase și oale

Zdrobește câteva pastile de aspirină, amestecă-le cu puțin suc de lămâie, apoi aplică pasta pe vasele de curățat.

Aspirina este unul dintre cele mai cunoscute medicamente de la noi din ţară şi are multiple efecte benefice asupra omului. A fost printre primele medicamente cunoscute descoperite încă din secolul al V-lea de către fizicianul grec Hipocrate.

Medicul grec a descris în lucrările sale detalii despre o pudră amară extrasă din scoarță de salcie cu proprietăți menite să diminueze durerile și să reducă febra.

Aspirina este un derivat al acidului salicilic şi face parte din clasa de medicamente analgezice nenarcotice, care au acţiune triplă : analgezică, antipiretică şi antiinflamatorie.

Loading...