Ce sa nu mai faci cand pregatesti salata boeuf. Cum sa obtii o salata proaspata si delicioasa

Vrei sa pregatesti o delicioasa salata boeuf pentru o zi speciala, dar nu stii cum sa faci ca sa-ti reuseasca reteta? Uite ce greseli trebuie sa eviti:

Pui doar maioneza. Salata ta va fi mai grea si prea satioasa. Ideal ar fi sa amesteci maioneza cu putina smantana semidegresata sau cu iaurt grecesc.

Loading...

Pregateste maioneza cu 1-2 zile inainte si adaug-o in salata chiar inainte de servire. In numai cateva ore, salata va incepe sa se umezeasca si isi va pierde din gust.

Pui sunca presata. Foloseste, in schimb, carne de pui sau de vita, carne coapta, limba si chiar carne de crab.

Pui prea multi cartofi. Salata va fi prea consistenta si va avea si textura lipicioasa. Reteta optima consta in 4 cartofi (in total, pana in 400 gr) pentru 12 portii.

Pui mazare conservata. De ce? Pentru ca are o consistenta asemanatoare cu cea a cartofilor fierti. Foloseste mazare verde congelata.

Pui un singur ou fiert. Ideal este sa pui 3 oua pentru 12 portii de salata.

Ingrediente:

2-3 cartofi

1 pastarnac si 2 morcovi care au fiert in supa de pui

100 gr carne de pui fiarta in supa

3 castraveti acri

50 gr mazare

1 galbenus

50-60 ml ulei

2 lingurite de mustar

zeama de la 1/2 lamaie

cateva masline

cateva felii de gogosari in otet pentru decor

sare si piper

Mod de preparare:

Legumele si carnea fier in supa de pui, apoi se scot si se lasa sa se racoreasca, apoi sunt tocate marunt.

Dupa ce se storc de zeama, castravetii acri se toaca marunt si se adauga in castron. Mazarea se da de doua ori in clocot si se pune peste salata.

Dupa toti acesti pasi, preparati maioneza din galbenus, mustar, zeama de lamaie, sare, piper si ulei si asezati-o peste salata.

Ornati apoi salata de boef cu masline, gogosari, felii de castravete si frunze de patrunjel.

Cel mai pufos si aromat cremsnit facut de mine. Am primit reteta asta de la un bucatar adevarat. Uite cum se face…

Lista de ingrediente:

1 pachet foi cremsnit (cremes)

250 ml frisca lichida

Pentru crema:

500 ml lapte

4 oua

4 linguri faina

10 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

Pentru servit:

150 g zahar pudra

Cum se prepara:

1. Faina cu 100 ml lapte se amesteca si se lasa deoparte. Restul laptelui impreuna cu ouale, zaharul si zaharul vanilat se pun pe foc amestecand continuu.

2. Cand fierbe, se pune compozitia de faina cu lapte si se continua fierberea amestecand continuu. Este gata cand se obtine o crema groasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza pentru a obtine o crema foarte fina.

3. In tava de aragaz se aseaza o prima foaie, se toarna crema care se intinde cu o spatula sau cu un cutit cu lama groasa, apoi se toarna frisca bine batuta, se niveleaza, se acopera cu o alta foaie si se da la rece de pe o zi pe alta.

4. Se taie cu un cutit foarte bine ascutit si se serveste presarata cu zahar pudra din abundenta.

Loading...