Churros – delicii în doar 20 de minute!

Se prepară din aluat de eclere (choux) și sunt foarte fine. Procesul de preparare rareori ocupă mai mult de 25 de minute.

INGREDIENTE:
-200 ml de apă;

Loading...

-160 gr de făină;

-1 lingură praf de copt;

-½ linguriță de sare;

-0,2 linguriță de scorțișoară;

-100 ml de ulei.

MOD DE PREPARARE:
1.Turnați apa în cratiță și puneți-o la foc să dea în clocot. Cerneți sarea, scorțișoara, praful de copt și făina într-un vas mare.

2.Turnați apa clocotită peste amestecul de ingrediente uscate și frământați aluatul. Îl lăsați să se odihnească timp de 5 minute.

3.Puneți aluatul într-u poș cu dui (sau pungă de plastic) și modelați churros direct în tigaia cu ulei încins. Se recomandă să turnați aluatul în formă de spirală, iar apoi să separați mai multe gogoși. Astfel churros capătă forma curbată.

4.Prăjiți gogoșile turnate pe ambele părți, până se rumenesc frumos.

Churros se servesc cu ciocolată topită albă, cu lapte sau neagră, și cu un pahar de apă. Nu există un desert mai bun pentru o ceașcă de ceai sau cafea, așa că vă recomandăm să salvați neapărat rețeta.

Prajitura Cu Fructe – Iti Sugerez Sa Faci Cel Putin 2 Tavi Daca Vrei Sa Apuci Sa Mananci Si Tu Din Ea

In Aceasta Prajitura Puteti Sa Puneti Visine, Caise , Cirese, Prune Sau Piersici .

Ingrediente

-4 oua

-250 g zahar pudra

-8 linguri ulei

-350 g faina

-1 praf de copt

-150 ml lapte

-coaja rasa de la o lamaie

-1kg fructe

Mod de preparare

Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt si alternativ laptele.

Omogenizam bine compozitia si o punem intava de la aragaz unsa .

Asezam deasupra fructele curatate de samburi si coacem prajitura la foc potrivit pasa se rumeneste.

Cand prajitura cu fructe este gata o pudram cu zahar vanilat.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Loading...