Coaceți dovleceii practic fără ulei! Ca să iasă crocanți…

A început sezonul dovleceilor. Este o perioadă minunată, deoarece noi adorăm aceste legume. Însă deseori ne plictisim de aceleași rețete și trebuie să căutăm altele. Vrem să fie și gustoase, și folositoare.

Echipa noastră vă oferă o rețetă simplă de dovlecei. Sunt cei mai crocanți dovlecei și se prepară practic fără ulei!

Loading...

DOVLECEI COPȚI INGREDIENTE:

-2 dovlecei mici;

-½ pahar de făină (75 g);

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-ulei;

-½ pahar de smântână fermentată (125 ml);

-2-3 căței de usturoi;

-verdeață — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați, uscați și tăiați dovleceii în cerculețe. Dacă sunt tineri, puteți să nu-i curățați.

2.Pregătiți panada: puneți făina, sarea și piperul negru măcinat într-o pungă rezistentă de plastic. Orientați-vă după gustul dumneavoastră. Adăugați dovleceii în pungă și închideți-o prin răsucire, astfel încât să rămână aer în interiorul ei. Apoi scuturați-o foarte bine, pentru ca toate cerculețele de dovlecel să se acopere cu făină și condimente.

3.Porniți cuptorul. Turnați 2-3 linguri de ulei pe tavă. Dacă doriți, puteți să nu adăugați niciun strop de ulei: astfel veți obține efectul de prăjire pe tigaia uscată. Așezați cerculețele de dovlecel pe tava încinsă și introduceți-le în cuptor pentru 15-20 minute. După ce va trece jumătate din timpul de coacere, întoarceți-le pe cealaltă parte.

4.Pregătiți sosul: noi preferăm să-l pregătim pe bază de smântână, dar puteți să folosiți și maioneza. Combinați smântâna cu usturoiul pisat și verdeața mărunțită. Serviți dovleceii copți cu sosul obținut!

Este o rețetă simplă: încă un motiv de îndrăgire a dovleceilor. Fiind pregătiți în acest mod, ei sunt delicioși, crocanți și aromați. Este imposibil să nu-i adori!

Care sunt rețetele cu dovlecei, pe care le preferați? Povestiți-ne despre ele prin comentarii!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...