Cum faci cei mai buni cartofi la cuptor? Ingredientul ținut secret de bucătarii profesioniști

Cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor: ingredientul ținut secret de marii bucătari – Prajiti, copti, piure sau caramelizati, cartofilor cu greu le poti rezista.

Scaldati in condimente, capata o aroma puternica, ademenitoare. Iată o rețetă de post, absolut delicioasă…

Loading...

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1 kg cartofi medii, curățați și spălați

6-7 linguri ulei de măsline

o jumătate de linguriță boia de ardei

o jumătate de linguriță de sare

un sfert de linguriță de piper (sau o jumătate de linguriță de chili mexican)

3-4 căței de usturoi pisați

o crenguță de rozmarin

Cum se prepară?

Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade Celsius.

Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu boia, sare, piper sau chili, dupa preferinta, si usturoi. Se adauga crenguta de rozmarin, intreaga sau rupta, si se lasa sa se aseze aromele. Intre timp, cartofii se taie in sferturi (wedges). Se pun peste amestecul de condimente si se amesteca bine, pana se imbraca in ulei.

Cartofii se pun intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor 30-35 de minute. Din cand in cand se intorc pentru a se coace uniform. Cand sunt aurii in mijloc si capata o crusta subtire pe margini, se scot. Se servesc calzi, ca atare sau ca garnitura la diverse mancaruri cu carne.

Rețetă Surpriză – Cartofi la cuptor, în sos de ceapă caramelizată

Un preparat de post, ușor și gustos

Pur si simplu deliciosi, acesti cartofi la cuptor serviti cu sos de ceapa caramelizata, alaturi de o salata, perfecti pentru o masa de post!

Aveți nevoie de:

1 kg cartofi

2 cepe rosii

1 lingura zahar

ulei de masline

otet balsamic

oregano

cimbru

busuioc

rozmarin

sare

Cum se prepară?

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de minute. la 180 de grade.

Amestecam otetul cu oregano, busuioc si cimbru si il punem intr-un vas cu capac pe care il agitam din cand in cand.

Tocam ceapa solzisori si o punem la calit in ulei de masline. Cand devine translucida, adaugam zaharul si amestecam pana la topirea acestuia, apoi picuram, treptat si otetul, amestecand continuu.

Ridicam ceapa caramelizata de pe foc si glazuram cu ea, cartofii scosi din cuptor. Servim deliciosul preparat, alaturi de o salata sau muraturi.

Loading...