Dacă de multe ori suferiți de dureri de cap, energie scăzută și insomnie, trebuie să începeți să consumați asta

Majoritatea dintre noi credem că aceste simptome sunt rezultatul muncii grele. Dar ele pot fi cauzate de nivelurile scăzute de magneziu și de vitamina K din organism.

Aici este pe punctul care vă va oferi toate faptele rapide pe care trebuie să le cunoașteți despre aceste microelemente importante, așa că continuați să citiți.

Loading...

Magneziu

Beneficii

Magneziul este implicat în cel puțin 300 de reacții chimice diferite în corpul nostru. Ajută la transformarea alimentelor în energie și la crearea de noi proteine din aminoacizi. De aceea este folosit pentru a calma anxietatea, stresul și pentru a combate oboseala.

Magneziul poate preveni durerile de cap frecvente și chiar ajută la tratarea migrenelor. Deficitul său scade nivelul serotoninei, provoacă vasele de sânge să se contracte și afectează funcționarea neuro-transmițătorilor.

Nivelurile scăzute de magneziu pot duce la depresie și insomnie.

Surse

Cantitățile dietetice recomandate sunt 400 mg pentru bărbații în vârstă de 19-30 ani și 420 mg pentru cei mai în vârstă; pentru femei, 310 mg pentru vârstele de 19-30 ani și 320 mg pentru cele mai în vârstă.

Iată sursele de top pentru a obține doza zilnică de magneziu:

 Spanac

 Nuci

 Orez brun

 Pâine (în special integrală)

 Peşte

 Carne

 Avocado

Vitamina K

Beneficii

Vitamina K sintetizează proteine care sunt esențiale pentru formarea sângelui și oprirea sângerării. O deficiență poate provoca vânătăi excesive sau sângerări.

Alte beneficii ale vitaminei K care au fost propuse, dar care nu sunt dovedite în întregime științific, includ protecția împotriva calcificării arterelor și supapelor și un risc redus atât pentru boala Alzheimer, cât și pentru cancerul de prostată.

Colaborează cu vitamina D pentru a conduce calciul la oase și pentru a-l ajuta să se lege de ele pentru a-ți face oasele mai puternice. Nivelurile scăzute ale vitaminei K pot duce la creșterea riscului de fracturi.

Surse

Cantitatea zilnică recomandată pentru vitamina K variază în funcție de vârstă, sex și greutate. Cu toate acestea, un ghid simplu pentru adulți (luat de la NHS din Marea Britanie) este 0,001 mg de vitamina K pentru fiecare 1 kg greutate corporală.

Iată sursele de vârf pentru a obține doza zilnică de vitamină K:

 Plante cum ar fi busuioc, salvie, cimbru, patrunjel, coriandru, maghiran și arpagic.

 Legume cu frunze verzi, cum ar fi kale, spanac, verdeață de muștar, varză collard, verdeață de sfeclă, verdeață de ridiche și alte legume verzi.

 Verdețuri de salată, cum ar fi ceapa verde, salata creață, radicchio, macris, salată verde, salată roșie, rucola, țelină și salată aisberg.

 Legume Brassica, cum ar fi varza de Bruxelles, broccoli, varza, pak choi, varza savoy, si conopida.

 Condimente picante, cum ar fi piperul cayenne, boia de ardei, pudră de chili și curry.

 Alte surse excelente: sparanghel, fenicul, praz, okra, murături, soia, ulei de măsline și fructe uscate.

Asigurați-vă că solicitați sfatul medicului înainte de a lua suplimente de magneziu și vitamina K, deoarece utilizarea excesivă a vitaminei și microelementelor medicale poate provoca reacții adverse și poate interacționa cu alte medicamente.

O dieta sanatoasa si echilibrata poate oferi mai mult decat suficient magneziu si vitamina K necesare organismului tau!

Loading...