Dovlecei cu roșii și cașcaval la cuptor – pentru o cină ușoară și sănătoasă!

Sezonul de primăvară-vară este perioada legumelor suculente, coapte și aromate. Dovleceii cu roșii și cașcaval la cuptor sunt un preparat uimitor de simplu de pregătit pentru o cină de vară. Legumele delicate sub crustă de cașcaval vor fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE:

Loading...

-1-2 roșii;

-200-250 gr de dovlecei;

-1 ardei gras;

-3 linguri de smântână fermentată;

-2 linguri de lapte;

-1 ou;

-30 gr de cașcaval tare;

-sare, piper, condimente – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați roșiile și dovleceii, apoi tăiați legumele rondele de grosime medie. Ardeiul gras îl curățați de cotor și semințe și îl tăiați inele.

2.Aranjați legumele în forma de copt, așezându-le vertical și alternându-le.

3.Condimentați totul cu sare și piper. Opțional, puteți presăra ierburi aromatice. Acoperiți legumele cu smântână și presărați cașcaval ras.

4.Bateți oul cu lapte și turnați compoziția obținută peste dovlecei și roșii.

5.Dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 30-35 de minute. Serviți mâncarea de legume fierbinte!

Vă garantăm că familia dumneavoastră va îndrăgi acest preparat cu legume proaspete. Nici o picătură de ulei, fără prăjit, minimum ingrediente – o adevărată descoperire!

Loading...