Ketchup de casă, absolut delicios. Fără conservanți, doar din produse naturale

Pentru că multi dintre noi avem cate o cutie de ketchup acasa, ne-am gandit sa te invatam cum sa il prepari chiar tu, fara a te indoi de beneficiile pecare le are pentru sanatate. Ketchup-ul este foarte versatil, astfel se poate intrebuinta in multe mancaruri si pizza. Iata de ce ai nevoie:

300 ml bulion, 50 g miere de albine, otet 50 ml, 7 g cuisoare, 10 g cuisoare, 3 foi de dafin, 5 g chimen, 6 g piper boabe, 5 g piper pisat, 50 g cimbru, 20 g tarhon, 50 g mustar, 700 ml apa, 7 g nucsoara, 10 g enibahar boabe

Loading...

Mod de preparare:

Intr-o oala se pune la fiert apa cu otet si cu toate mirodeniile. Se fierbe pana ramane jumatate din cantitatea de apa. Zeama se strecoara printr-o sita deasa. Bulionul se dilueaza cu zeama strecurata, se amesteca cu mierea de albine, se pune piperul pisat si nucsoara rasa prin razatoarea mica. Se pune la foc mic, se da in 2, 3 clocote. Kechup-ulse foloseste la mititei, friptura, rasol, la budinci, sau turnat peste macaroane cu branza.

Vezi reteta pentru sos alb de hrean:

Ingrediente: 300 g hrean, 20 g faina, 250 ml lapte, 50 ml zeamade lamaie, 10 g zahar, 20 g sae, 50 ml ulei.

Mod de preparare: Faina se rumeneste usor in ulei si se subtiaza cu lapte, se fierbe in 2, 3 clocote, se adauga zaharul, sarea si cand este aproape rece si zeama de lamaie. Hreanul ras prin razatoarea mica, se amesteca in aceasta compozitie. Sosul trebuie sa aiba consistenta laptelui batut. Se serveste la friptura, rasol sau cartofi natur.

Loading...