Limpezește-ți mintea atunci când îți este greu: urmează aceste 20 de îndemnuri prețioase

Problemele și haosul din jur ne marchează viața, însă dacă știm cum să obținem calmul în aceste condiții, atunci viața poate căpăta o cu totul altă conotație.

În fiecare dimineață, alege de mai jos o afirmație care e mai potrivită și spune-o în gând timp de câteva minute, iar în curând viața ta va fi altfel.

Loading...

20. Calmul este o superputere. Capacitatea de a nu lua totul aproape de inimă sau de a nu reacționa aprins la ceea ce se întâmplă îți ajută mintea să rămână limpede, iar inima liniștită.

19. Tu nu poți controla tot ce se întâmplă cu tine. Tu poți controla doar reacția ta la cele întâmplate. Puterea ta e în reacție.

18. Dacă vrei să devii fericit, schimbă-ți modul de gândire. Capacitatea de a face față stresului arată cât de mult vei reuși în viață.

17. Să fii pozitiv nu înseamnă să ignori lucrurile negative. A fi pozitiv înseamnă să înfrunți lucrurile negative. Iar asta e o diferență semnificativă.

16. Vorbește așa de parcă ești binecuvântat. Mergi așa de parcă ești binecuvântat. Gândește așa de parcă ești binecuvântat. Muncește așa de parcă ești binecuvântat. Și neapărat vei fi binecuvântat.

15. E normal să fii uneori confuz. Depășind această stare tu devii mai înțelept. Fă o pauză. Dar nu renunța! E nevoie de timp pentru ca lucrurile frumoase să apară în viața ta. Ai răbdare și vei vedea!

14. A lăsa nu înseamnă a uita; a lăsa înseamnă a ține minte, dar fără frică. Continuă-ți calea cu lecția învățată.

13. Adesea anume gândirea noastră e cea care ne provoacă durere. Nu ai niciun motiv să te privezi de libertate. Limitele sunt doar în mintea ta.

12. O analiză prea minuțioasă a ceea ce se întâmplă te poate distruge. Ea complică situația și mai mult, te face să te îngrijorezi și deseori te face să vezi totul mai grav decât este.

11. Obiceiul de a discuta despre probleme este cel mai rău. Renunță la el. Discută despre lucrurile care îți plac, care te fac fericit, despre visurile tale.

10. Caracterul nostru se evidențiază cel mai ușor în timpul urcușurilor și coborâșurilor. Fii modest, atunci când ai urcat sus. Fii puternic, atunci când te-ai pomenit jos. Nu-ți pierde încrederea când ești la mijloc de drum.

9. Fii recunoscător pentru problemele cu care te confrunți zilnic. Ele te fac mai puternic și mai înțelept. Nu le lăsa să te distrugă.

8. Secretul fericirii constă în a lăsa situațiile să fie așa cum sunt, fără a gândi ceva în plus sau o stoarce la maxim.

7. Dacă ți se pare că iarba este mai verde la cel de alături. Încetează s-o mai privești. Încetează să compari. Încetează să te plângi și începe să uzi iarba de sub picioarele tale.

6. Atunci când pierzi ceva, câștigi altceva. Prețuiește ceea ce ai azi. Viața nu trebuie să fie ideală și minunată.

5. Nimic nu este veșnic. Atunci când vei conștientiza asta, vei putea face tot ce-ți dorești, pentru că nu vei mai fi tentat să reții ceva.

4. Acceptă-te așa cum ești. Învață, dezvoltă-te, evoluează. Nu are importanță ce ai făcut, are importanță ce faci acum.

3. Dacă treci prin greutăți, amintește-ți că e mai bine să obosești de efort și cunoștințe decât să nu faci nimic.

2. Ascultă-ți vocea interioară. Prea multă lume se pierde în mulțime, ascultând zgomotul din jur.

1. Reține: tu ești cel care alegi la ce să acorzi atenție și la ce nu. Toate lucrurile din viața ta au importanța pe care le-ai oferit-o tu.

Loading...