Minciunele la farfurie! Bune de te lingi pe degete!

Minciunele delicioase, minciunelele pufoase, minciunele moi la interior și aspectuase la exterior. Vrei să le încerci?

Dacă da, atunci ai nevoie de următoarele ingrediente:

Loading...

– un pahar de chefir (iaurt)

– 0.5 pahar de zahăr

– 1-2 ouă

– făină

– un pachețel de praf de copt (la 0.5 kg de făină)

– zahăr pudră pentru presărare

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele și frământă un aluat moale. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să stea timp de cel puțin 30 de minute.

Întinde aluatul într-un dreptunghi și taie-l fâșii. Fă tăieturi în mijlocul fâșiilor și treci aluatul prin ele. Prăjește minciunelele în ulei pe ambele părți, până se vor rumeni uniform. Presară zahăr pudră, pe minciunelele fierbinți și gata!

Poftă bună!

Gogoși pufoase, făcute cu lingura – Rețeta este moștenire de la bunica și chiar îmi aduce aminte de gustul copilăriei

Gogoși pufoase, făcute cu lingura – Rețeta este moștenire de la bunica și chiar îmi aduce aminte de gustul copilăriei – Pentru a pregăti și voi gogoși pufoase după această rețetă, veți avea nevoie de…

Ingrediente (pentru 50 bucăți):

200 grame iaurt de vacă cu grăsime

2 ouă

2 plicuri zahăr vanilat

2 linguri zahar

o fiolă esentă de vanilie

un praf copt

300 grame făină

coaja rasă de la o lămaie

un plic cu zahăr vanilat

Cum se prepară?

Intr-un bol se bat ouăle cu un pliculet de zahăr vanilat, pană se topeste de tot zahărul. Se adaugă esenta de vanilie, iaurtul, si se cerne făina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine toate ingredientele si se adaugă coaja rasă de lămaie. Rezultatul va fi un aluat foarte moale, cremos. Se pune la incins ulei intr-o tigaie antiaderentă sau intr-un tuci.

Cu ajutorul unei lingurite se ia din aluat cu lingură si se pune in uleiul incins. De fiecare dată se bagă mai intai lingura in uleiul incins apoi se ia aluatul, astfel nu o să se lipească. După ce s-au copt gogosile pe ambele părti, se scot cu o paletă pe un servetel de bucătărie, ca să absoarbă excesul de ulei, apoi se pudrează cu zahăr vanilat cat sunt incă calde.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Loading...