Rețetă pentru „Aluat ca puful” – aluatul perfect pentru orice prăjitură de casă

Vă prezentăm o rețetă de aluat deosebit de moale, pufos și delicios. Pe lângă faptul că acesta se prepară foarte simplu și rapid, este numai bun pentru orice prăjituri aveți poftă. Dacă pregătiți o porție dublă de aluat, aveți șansa să pregătiți pentru cei dragi atât felul principal (pizza sau pateuri cu carne), cât și desertul (chifle sau pateuri cu umplutură dulce).

Ingrediente

Loading...

1 pahar de chefir

0,5 pahar de ulei vegetal

1 pachețel de drojdie uscată (11 g)

1 linguriță de sare

1 lingură de zahăr

3 pahare de făină

1 ou

Cum se prepară?

1. Amestecați chefirul cu uleiul într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și încălziți puțin amestecul. La
dorință, amestecul poate fi încălzit și în cuptorul cu microunde.

2. Amestecați făina cernută cu sarea, zahărul și drojdia. Treptat, turnați în bolul cu făină chefirul cald și amestecați. Frământați un aluat omogen.

3. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să crească la un loc cald pentru 30 de minute. În acest timp, puteți pregăti umplutura.

4. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Formați pateurile și aranjați-le pa tavă, cu marginea lipită orientată în sus. Lăsați-le la temperatura camerei pentru 10 minute.

5. Ungeți pateurile cu ou bătut și coaceți-le în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 180-200 grade Celsius, până se rumenesc.

Notă: acest aluat este perfect pentru pizza, pateuri sau chifle (aluatul poate fi completat cu vanilie, zahăr și puțin unt topit). Nu vă indispuneți dacă în 30 de minute aluatul a crescut foarte puțin. Acesta va crește bine în timpul coacerii.

Vă dorim poftă bună, alături de cei dragi!

Cele mai bune poale în brâu pe care le-am mâncat – Rețeta de la mama soacră, moldoveancă getbeget

In acest articol va vom oferi o reteta pentru Poale in brau moldovenesti.

Ingrediente pentru aluat:

500 g faina

25 g drojdie

200 g zahar

1 praf sare

200 ml lapte

3 oua

100 ml ulei

Pentru umplutură:

350 g branza de vaci

3 linguri gris, aproximativ

2 oua

1 fiola esenta rom sau vanilie

2 pliculete zahar vanilat

150 g zahar

Pentru uns:

1 galbenus

3 linguri lapte

Cum se prepară?

Pentru inceput cuptorul il inchingem la 200 de grade si punem hartie de copt intr-o tava.

Drojdia o dizolvam în apă călduţă şi o amestecam cu 2 linguri de zahăr, apoi le lasam sa se dizolve 10 minute.

Laptele il amestecam cu ouăle, uleiul, restul de zahăr şi aromele si punem un paf de sare şi drojdia dizolvată,apoi incorporam făina treptat şi se frământă bine aluatul, până devine un pic poros.

Ungem un castron mare cu ulei, punem bila de aluat, acoperită cu un strat de ulei şi o cârpă şi se lasă la dospit până se dublează în cantitate.

Pregatim umplutura de brânză, astfel încât ultimul să fie turnat grişul, care se mai ajustează în funcţie de cât de densă vreţi să fie la final crema.

Intindem bila de aluat dospit cu un făcăleţ şi o vom taia în pătrate, care se pune cremă de brânză şi se împăturesc de colţuri, care se presează deasupra, ca un plic.

Ouale se amesteca impreuna cu laptele pentru uns şi se dau pe deasupra plăcintelor cu o pensulă de gătit.

Se dau poalele-n brâu la cuptor pentru circa 30 de minute, după care se ung cu apă cu zahăr şi se pudrează sau nu cu zahăr.

Va uram pofta buna!

Loading...