Supă de dovlecei a la grec – o mâncare ușoară și delicioasă

Supă de dovlecei a la grec – o mâncare ușoară și delicioasă – pentru a o pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente

Loading...

un dovlecel

o ceapă medie

un ardei gras alb

2 morcovi

o rădăcină de pătrunjel

2 linguri orez (optional se pot folosi si boabe de porumb)

2 galbenusuri

200 g smantana

zeama de la o jumatate de lamaie

o legatura de marar verde

sare și piper alb dupa gust

o lingura vegeta de casa

2 linguri ulei

Cum se prepară?

Se curata de coaja legumele si se toaca marunt. Intr-o oala se pun la calit legumele in putin ulei, apoi cand ceapa devine translucida, se adauga dovleceii taiati cubulete, orezul si se calesc si ei circa 1 minut.

Se toarna apoi apa, se asezoneaza cu sare si piper, vegeta si si se lasa sa fierba legumele circa 20 de minute. Galbenusurile se amesteca cu smantana si se adauga peste ele putina zeama de la supa, apoi se amesteca pana se omogenizeaza.

Amestecul obtinut se toarna in oala peste supa si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se adauga mararul tocat (sau patrunjel, daca doriti) si zeama de la o jumatate de lamaie. Supa de dovlecel se poate servi atat calda cat si rece.

Cea mai tare reteta de castraveti murati in otet pentru iarna. Secretul care ii face tari, crocanti si deliciosi

Vrei o reteta de castraveti murati in otet pentru iarna? Ai ajuns la locul potrivit! Asta deoarece avem pentru tine o reteta extrem de apreciata de multe gospodine, cu ajutorul careia castravetii tai vor fi crocanti, tari si extrem de deliciosi!

Castravetii murati in otet sunt preferatii multor persoane, fiind o alegere ideala cu o tocanita de porc cu cartofi piure, dar si alaturi de alte preparate culinare. Castravetii murati pot fi consumati atat ca garnitura la mancarurile din legume sau carne, dar si ca atare, intre mese. Un adevarat deliciu!

De ce sunt sanatosi castravetii murati

Castravetii murati ajuta digestia, intaresc sistemul imunitar, iti dau energie si sunt o sursa excelenta de antioxidanti. Totodata, castravetii murati sunt de real folos atunci cand tii dieta pentru ca vrei sa slabesti si, potrivit unor specialisti, chiar ar putea ajuta la prevenirea cancerului de colon.

Castravetii murati sunt o sursa ideala de fibre, contin calciu, acid folic si au putine calorii.

Totusi, persoanele care sufera de hipertensiune sau au afectiuni renale severe ar trebui sa aiba grija cand vine vorba despre consumul acestor muraturi.

Va prezentam mai jos o reteta simpla de castraveti murati in otet, numai buna sa va impresionati intreaga familie

Ingrediente castraveti murati in otet

– 5 kilograme castraveti

– 1 litru otet

– 3 litri apa

– 3 linguri sare (1 lingura de sare la 1 litru de apa)

– 6 linguri de zahar (2 linguri de zahar la un litru de apa)

– 3 bucati usturoi (2-3 catei intr-un borcan)

– 1-2 bucati ceapa taiata in patru (optional)

– 5 radacini de hrean

– 2 lingurite piper boabe

– 10 frunze de dafin

– 3 fire de marar uscat

Mod de preparare:

Pasul 1: Ce castraveti trebuie sa cumperi

Atunci cand vine vorba despe muraturi, primul “secret” de care trebuie sa tineti cont este atunci cand mergeti la cumparaturi: Alegeti intotdeauna castraveti proaspepti, mici si fermi, pentru ca sunt prima garantie ca veti avea muraturi crocante si tari. Daca din start castravetii pe care intentionati sa ii puneti la murat sunt moi, imaginati-va ca in timp ce se mureaza se vor inmuia si mai tare.

Pasul 2: Spalati bine castravetii si borcanele

Asigurati-va ca borcanele in care veti pune castravetii la murat sunt curate, bine spalate. Daca alegeti sa refolositi recipiente mai vechi, ideal ar fi sa le spalati in mai multe randuri de apa. De asemenea, si castravetii trebuie spalati in apa rece, cu multa grija, pentru a nu ramane pe ei urme de pamant sau alte impuritati.

Pasul 3: Castravetii mai mici se pus deasupra

Pregatiti-va masa de lucru si asezati borcanele pentru castraveti murati in ordine. Puneti in borcane mararul uscat. In cazul in care aveti castraveti de marimi diferite, intotdeauna cei mai mari trebuie asezati in partea de jos a borcanului, iar cei mici deasupra. Castravetii trebuie aranjati frumos, in ordine, atat din motive de ordin estetic, dar si pentru ca asa incap mai multi in fiecare borcan.

Pasul 4: Adaugati hreanul, mararul si boabele de mustar

Pasul 5: Puneti la fiert saramura

Intr-o oala mare se pune la fiert saramura din apa, otet, sare, zahar, boabele de piper si frunzele de dafin. Atentie, insa: abia dupa ce fierbe si o lasati sa dea cateva clocote trebuie turnata in borcanele cu castraveti. Dupa ce toate borcanele au fost umplute, se pot inchide cu capace.

Pasul 6: Atentie la borcane

Borcane inchise se pun apoi la fiert, intr-o cratita mare in care se pune apa. Aveti grija ca pe fundul recipientului sa puneti cateva carpe sau bucati de hartie in strat suficent de gros. Altfel, din cauza focului, borcane se pot crapa.

Din momentul in care apa incepe sa fiarba, lasati cratita pe foc timp de aproximativ 15 minute. Va veti da seama cand se termina aceasta etapa in momentul in care castravetii isi vor schimba culoarea: din verde deschis, castravetii vor capata o culoare ceva mai deschisa.

Pasul 7: Verificati capacele si borcanele

Dupa ce aceasta etapa s-a incheiat, scoateti fiecare borcan in parte si verificati sa nu fie spart, crapat sau fisurat. De asemenea, trebuie sa fiti atenta la capac: acesta trebuie sa fie inchis ermetic.

Loading...